4. јуна 2013. - Активности

Активности током данашњег штрајка упозорења

Испред Школске управе града Београда председник УСШБ Миљан Мићуновић је дао иујаву за ТВ ПИНК објашњавајући разлоге штајка. Од 10 часова је почело окупљање чланова синдиката, али не у очекиваном броју, тако да се окупило око 50 чланова синдиката УСШБ-а. Скупу је присуствоао и мањи број полицајаца. Председник УСШБ Миљан Мићуновић је у краћем обраћању присутнима изнео разлоге због којих је одржан штрајк упозорења као и окупљање испред Школских управа широм Србије.

Окупљање је завршено око 11 часоваа, председник УСШБ Миљан Мићуновић и правник Др Слободан Мартиновић су доставили захтеве УСПРС-а начелници Школске управе Гордани Цветковић и са њом провели пола сата у конструктивном разговору.

Штрајк је био потребан као средство за скретање пажње на наше захтеве и у потпуности је успео.Бројни медији су пренели информацију о штрајку, а председник УСШБ Миљан Мићуновић је гостовао на ТВ ХЕПИ од 18 часова. У телефонском контакту је дао информације за Блиц и писане медије.

УСПРС је заказао протест испред министарства просвете у Немањиној 12. јуна, а ми из УСШБ-а смо у обавези да се окупимо у што већем броју. Председник УСШБ-а Миљан Мићуновић је одговорно лице за безбедност и ред на поменутом скупу, што је захтев МУП Савски венац.