7. маја 2013. - Саопштења

Саопштење УСШБ

Унија синдиката школа Београда (УСШБ) позива све заинтересоване и неопредељене појединце и синдикалне организације на територији Београда да нам се прикључе.

УСШБ тренутно броји око 2000 чланова и део је Уније синдиката просветних радника Србије,  најбројнијег репрезентативног синдиката на нивоу Републике (око 27 000 чланова).

Унија синдиката школа Београда основана је _______________ године и  уписана је у Регистар синдикалних организација код Министарства за рад, борачка и социјална питања Републике Србије под редним бројем _____________________.

Чланарина износи 1 % од нето зараде сваког запосленог члана. Од овог износа 0,8% остаје школском синдикату, док 0,2% иде Унији.

Вашим доласком Унија синдиката школа Београда постаје најбројнији и најјачи синдикат и у Београду. Тада ћемо иницирати неку врсту уједињења свих  синдиката, како би Београд, напокон, сем административне престонице, постао и синдикална.

Чврсто верујемо да је једино „укрупњавање просветне синдикалне сцене“ у интересу читаве просвете, а да је све остало у интересу појединаца.

Чврсто верујемо да је најбоља стратегија за одбрану права запослених у просвети удруживање, јединство, масовност, храброст и спремност на конкретну акцију, а не уситњавање, вечито гунђање и пасивност.

Уколико делите ове наше почетне ставове дођите да их заједно спроведемо у дело!

 

Добро дошли у Унију Београда!!!

Добро дошли у Унију Србије!!!